Flow / Support / Team och roller

Team och roller

Bjud in medlemmar, tilldela behörigheter, organisera grupper och hantera ägarskap samt åtkomstregler.

Administration & abonnemang · 4 min läsning

Team och roller

Lawzana Flow stöder fler-användarteam med rollbaserad åtkomstkontroll. Denna guide går igenom hur ni bjuder in teammedlemmar, tilldelar roller och hanterar behörigheter.

Användarroller#

Varje teammedlem har en av fyra roller, från mest till minst behörighet:

Roll Behörigheter
Ägare (Owner) Fullständig åtkomst till allt, inklusive fakturering, hantering av prenumerationer och oåterkalleliga åtgärder (radera organisation). Endast en ägare per organisation.
Admin Hantera teammedlemmar, organisationsinställningar, arbetsflöden och integrationer. Har inte tillgång till fakturering och kan inte radera organisationen.
Medlem (Member) Tillgång till leads, ärenden, dokument, kontakter, dokumentutkast och AI-funktioner. Kan inte ändra inställningar eller hantera teamet.
Läsbehörig (Viewer) Skrivskyddad åtkomst till ärenden som vederbörande har tilldelats. Kan inte skapa, redigera eller radera något.

Bjud in teammedlemmar#

  1. Gå till Inställningar → Team
  2. Klicka på Bjud in medlem
  3. Ange personens e-postadress
  4. Välj en roll (Admin, Medlem eller Läsbehörig)
  5. Klicka på Skicka inbjudan

Den inbjudna personen får ett e-postmeddelande med en länk för att gå med i er organisation. Om personen inte har ett Lawzana Flow-konto uppmanas denne att skapa ett.

Inbjudningar under provperioden#

Under er 14-dagars provperiod kan ni bjuda in upp till 2 ytterligare teammedlemmar. Dessa användarplatser omvandlas till betalda platser när er prenumeration startar.

Hantera teammedlemmar#

Ändra en medlems roll#

  1. Gå till Inställningar → Team
  2. Leta reda på teammedlemmen
  3. Klicka på rullgardinsmenyn för roller
  4. Välj den nya rollen
Observera
Endast ägare och administratörer kan ändra roller. Ni kan inte befordra någon till ägare utan att överföra ägarskapet.

Ta bort en teammedlem#

  1. Gå till Inställningar → Team
  2. Leta reda på teammedlemmen
  3. Klicka på Ta bort i snabbmenyn
  4. Bekräfta borttagningen

Borttagna medlemmar förlorar åtkomsten omedelbart. Deras tidigare historik och aktivitet (anteckningar, uppladdningar, ändringar) bevaras i systemet.

Team / Grupper#

Organisera teammedlemmar i grupper för enklare hantering:

  1. Gå till Inställningar → Team
  2. Klicka på Skapa team
  3. Namnge teamet och lägg till medlemmar
  4. Utse en Teamledare vid behov

Team är användbara för att:

  • Tilldela flera personer till ärenden
  • Filtrera vyer per team
  • Avdelningsbaserad organisation

Överföring av ägarskap#

För att överföra ägarskapet för organisationen:

  1. Den nuvarande ägaren går till Inställningar → Team
  2. Leta reda på den teammedlem som ska bli ny ägare
  3. Välj Överför ägarskap
  4. Bekräfta överföringen

Den tidigare ägaren nedgraderas till administratör (Admin). Det kan endast finnas en ägare åt gången.

Detaljerade behörigheter#

Vad respektive roll kan göra#

Åtgärd Ägare Admin Medlem Läsbehörig
Visa tilldelade ärenden ✓ ✓ ✓ ✓
Skapa/redigera leads ✓ ✓ ✓ ✗
Skapa/redigera ärenden ✓ ✓ ✓ ✗
Ladda upp dokument ✓ ✓ ✓ ✗
Använda AI-funktioner ✓ ✓ ✓ ✗
Skapa/redigera utkast ✓ ✓ ✓ ✗
Hantera kontakter ✓ ✓ ✓ ✗
Bjuda in teammedlemmar ✓ ✓ ✗ ✗
Hantera inställningar ✓ ✓ ✗ ✗
Konfigurera integrationer ✓ ✓ ✗ ✗
Hantera fakturering ✓ ✗ ✗ ✗
Radera organisation ✓ ✗ ✗ ✗
Skapa ditt gratiskonto